Πρόσκληση σε αγώνα δρόμου

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον όμιλο “Οι φίλοι της φύσης” και το Κ.Α.Μ.Ε. (Κίνημα Ανοίγματος Μνημείων Ελλάδας) διοργανώνει τον Αγώνα Δρόμου Μνημείων στις 12 Ιουνίου 2016 ώρα 19.00, με εκκίνηση από το Επταπύργιο (είσοδος φυλακών) και ενδιάμεσους σταθμούς τα παρακάτω Μνημεία: Μονή Βλατάδων, Μονή Λατόμου, Βυζαντινό Λουτρό, Αγ. Νικόλαος των ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως, Επταπύργιο.
Στόχος της δράσης η ανάδειξη και το άνοιγμα των Μνημείων για το κοινό, καθώς επίσης και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών που συγκροτούν το Τοπικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσής μας και αφορά στην «Αειφορική Διαχείριση των μνημείων της Θεσσαλονίκης».
Με τη σκέψη στον Αγώνα Δρόμου που συνδέει οκτώ ιστορικά Μνημεία της πόλης σε απόσταση έξι χιλιομέτρων ελπίζουμε στη συμμετοχή σας και στην ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών για το άνοιγμα των Μνημείων, ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι που η τουριστική κίνηση αυξάνει και τα αξιοθέατα της πόλης μας χρειάζεται να προβληθούν για το ιστορικό τους ενδιαφέρον, την αρχαιολογική τους αξία, την αειφορική χρήση τους στο χρόνο,
Πληροφορίες στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης τηλέφωνο 2310587545.