Αειφορική διαχείριση των μνημείων της Θεσσαλονίκης

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ

μνημειαΤο Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το αντίστοιχο Γραφείο της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Ημερίδα παρουσίασης του Τοπικού Δικτύου Π.Ε με θέμα:
“Αειφορική διαχείριση των μνημείων της Θεσσαλονίκης”
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 18.00-21.00΄ στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Π.Μ.Θ).
Στόχος μας είναι η παρουσίαση του Δικτύου (περιεχόμενο, δράσεις, βιωματικά εργαστήρια), η ανάδειξη εργαλείων υποστήριξης του Δικτύου (ξεναγήσεις, δρώμενα, επισκέψεις, επιμορφωτικές συναντήσεις με ειδικούς) και η γνωριμία με το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει με τα εκθέματα και το κτίριο του την αειφορική μαρτυρία του νεώτερου “ιστορικού γίγνεσθαι” της Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:
18.00΄: Υποδοχή-Έναρξη
18.15΄ : Γ. Φαρμάκης, Δ/ντής του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
18.30΄: Εισαγωγικό σημείωμα «Αειφορική διαχείριση των μνημείων της Θεσσαλονίκης» Περιεχόμενο, σύσταση, συμμετοχή στο Τοπικό Δίκτυο.
Δ. Μιχελάκη – Β. Ιππέκη, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης
18.45’: «Θεσσαλονίκη: Πόλη & Μνημεία»
Γεωργία Πεπονά. Αρχιτέκτονας, ΥΝΜΤΕΚΜ Προϊσταμένη Τμήματος Νεωτέρων Μνημείων
19.00΄: «Το Σωματείο Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης και η συμβολή του στην υποστήριξη της αειφορίας και στην βιωσιμότητα των μνημείων στο χρόνο».
Δρ. Ευαγγελία Ψυχογυιού, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02
19.15΄: «Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σε πολυσύχναστα μνημεία και στα μυστικά της πόλης».
Walking Tours Εύη Καρκίτη, Δημοσιογράφος
19.30΄: «Θρύλοι και παραδόσεις της Θεσσαλονίκης» μέσα από την αφηγηματική τεχνική της Ανθής Θάνου με μουσική συνοδεία του Αλέξανδρου Μακρή.
20.15: «Ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Πολεμικό Μουσείο».
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.