Εκστρατεία κινητοποίησης για Καθαρές Θάλασσες! MEDASSET

αρχείο λήψης

Αγαπητοί Φίλοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της νέας εκστρατείας κινητοποίησης του MEDASSET με τίτλο «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες».

Οι παραλίες της χώρας μας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες και μας προσφέρουν ευεργετικές ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.Ταυτόχρονα, τις θάλασσες της χώρας μας τις μοιραζόμαστε με αμέτρητα ζώα και οργανισμούς τα οποία συνθέτουν μια μοναδική υποβρύχια εμπειρία για τους επισκέπτες τους. Η σπουδαία αυτή βιοποικιλότητα λειτουργεί ως δείκτης της υγείας των θαλασσών μας και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε.

Και ενώ όλοι συμφωνούμε στα παραπάνω, μόλις φτάσουμε στην παραλία, αρκετοί από εμάς φαίνεται να αδιαφορούμε.

Ξέρουμε ότι τα σκουπίδια υποβαθμίζουν την ομορφιά των ακτών μας και καταστρέφουν το θαλάσσιο περιβάλλον. Όλοι αναζητάμε έναν επίγειο παράδεισο και δεν τον φανταζόμαστε γεμάτο σκουπίδια! Πολλές φορές όμως, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες, αυτό συναντά κανείς. Για να αλλάξει η εικόνα χρειάζεται να αλλάξουμε συμπεριφορά.

Φέτος, με δέκα απλές πράξεις, σεβασμό και υπευθυνότητα, διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές και προστατεύουμε τη θαλάσσια ζωή. Είστε μαζί μας;

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.katharesthalasses.gr και δώστε την Υπόσχεσή σας. Ζητήστε και από τους μαθητές σας να υποσχεθούν!

Για να συνδεθείτε στο Facebook επισκεφθείτε το σύνδεσμο: www.facebook.com/Katharesthalasses

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνα Κωστούλα

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Εθελοντών

Ε: medasset@medasset. org |Λυκαβηττού 1Γ, 106 72 Aθήνα

T: 210 3613572, 210 3640389, F: 210 3613572

Συνδεθείτε: Facebook |Twitter | YouTube | LinkedIn | www.euroturtle.org | www.medasset.org

Δράση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο από το 1988

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού μας δελτίου «Χελωνο…Καταδύσεις»