Σεμινάριο Ubuntu Οκτ. 2014: αποτελέσματα

Στο σεμινάριο Ubuntu που διοργανώσαμε τον Οκτ. 2014 συμμετείχαν 44 συνάδελφοι. Ξεκινήσαμε προβλέποντας 3 σεμινάρια, 33 άτομα, αλλά, βλέποντας τη διάθεση των συναδέλφων, κάναμε ακόμα ένα για να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις.

Οι συνάδελφοι προσήλθαν έγκαιρα και με μεγάλο ενδιαφέρον, ξέροντας ότι δεν θα πάρουν βεβαίωση.

Στο σεμινάριο αυτό δείχθηκε το πρακτικό κομμάτι που ολοκλήρωσε το περσινό αντίστοιχο σεμινάριο, συγκεκριμένα, η εγκατάσταση ενός server και η αντίστοιχη σύνδεση των clients. Φυσικά, στη συνέχεια οι συνάδελφοι είδαν βιωματικά κι άλλα τμήματα του Ubuntu, δηλ. τη δημιουργία χρηστών, τη χρήση λογισμικού κ.λπ.

Ο λόγος που χτίστηκε έτσι το σεμινάριο είναι ότι, μετά τη διετή θητεία μας στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ξέρουμε πια καλά ότι τα υποβαθμισμένα σχολικά εργαστήρια της περιοχής μας θα λειτουργήσουν καλύτερα με Ubuntu αλλά και ότι πολλοί συνάδελφοι προσπαθούν μόνοι τους να κάνουν εγκατάσταση για να λύσουν τα προβλήματα της ελλιπούς υποδομής τους.

Έubuntu-evaluationτσι, οι συνάδελφοι που δίδαξαν το Ubuntu, Δημήτρης Μπογιατζής και Μαρία Θεοδοσοπούλου, το δούλεψαν εντατικά επί τρεις βδομάδες προκειμένου να το στήσουν.

Ο Δημήτρης Μπογιατζής, επίσης, θέλοντας να μη χαλάσει την υποδομή των υπολογιστών του εργαστηρίου που μας παραχώρησε το 1 ΓΕΛ Μενεμένης, ξεσήκωσε τον ΗΥ του σπιτιού του για να παίξει το ρόλο του server.

Να επισημάνουμε ότι ο server Ubuntu υλοποιήθηκε μέσα σε μια εικονική μηχανή για να μη χαλάσει η λειτουργικότητα του υπολογιστή. Ο τρόπος αυτός, δηλαδή μέσω μιας εικονικής μηχανής, υποβαθμισε την πραγματική ταχύτητα που θα έχει ένα εργαστήριο αν δουλεύει έχοντας μόνο Ubuntu.

Επισυνάπτουμε τις κριτικές των συναδέλφων για το σεμινάριο. Από αυτές ξεχωρίζουμε το “Υπηρεσιακή ανάγκη” που είναι 76%.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που εκτιμούν την προσπάθειά μας.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε τους συναδέλφους πριν κάνουν αίτηση να ελέγχουν προσεκτικά τη θεματολογία του σεμιναρίου, ώστε να ξέρουν τι θα παρακολουθήσουν.

Κερκίρη Τάνια
Υπεύθυνη ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης