Σεμινάριο: “Από το σχολείο στην εργασία”. Το ΚΕΠΛΗΝΕΤ στο ΕΚ Ευόσμου

image20Tο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης με το πλήθος των περιπτώσεων επίλυσης προβλημάτων hardware που αντιμετώπισε έχει πλέον μια πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω στο αντκείμενο αυτό. Επιπλέον οι εργαζόμενοι του ΚΕΠΛΗΝΕΤ είναι και καθηγητές με μεγάλη διδακτική εμπειρία.

Με βάση αυτά τα δύο αποφασίσαμε να εκπονήσουμε ένα πολύ ειδικό σεμινάριο.

Το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 18 Φεβ 2016 διοργάνωσε ολοήμερο σεμινάριο για τα παιδια του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΚ Ευόσμου με αντικείμενο την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και επαγγελματικών τεχνικών σε θέματα συντήρησης υπολογιστών καθώς και εξοικείωση με την καθημερινότητα και με τα εργαλεία ενός τεχνικού.

Στο σεμινάριο αυτό χρησιμοποίηθηκαν υπολογιστές της σχολικής μονάδας που χρησιμοποιούνται για το μάθημα. Τα παιδιά του τομέα χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες δύο-τριών ατόμων και με την εποπτεία ενός ειδικού του ΚΕΠΛΗΝΕΤ βίωσαν μια σειρά προβλημάτων που αφορά στη συντήρηση.

Για την εκπόνηση του σεμιναρίου χρησιμοποιήσαμε το εξής σενάριο:

  • πρώτο βήμα: συναρμολόγηση όλων των εξαρτημάτων πάνω στη μητρική
  • δεύτερο βήμα: έλεγχος και ρύθμιση με το BIOS
  • τρίτο βήμα: εγκατάσταση λειτουργικό και drivers και έλεγχο λειτουργικότητας με εργαλεία όπως το Acronis και το Hirens.

Μετά από κάθε στάδιο, η κάθε ομάδα παιδιών παρουσίαζε στις υπόλοιπες τα προβλήματα που αντιμετώπισε, τις λύσεις που έδωσε και την εμπειρία που αποκόμισε.

Κατά τη διάρκεια της επίλυσης προβλημάτων τα παιδιά συμπλήρωσαν τεχνικά δελτία που περιέγραφαν το πρόβλημα και τις λύσεις που έδωσαν.

Τέλος, στα παιδιά θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής με τις δεξιότητες που αποκόμισαν.

Την οργάνωση του σεμιναρίου είχε η υπεύθυνη ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης κα Κερκίρη Τάνια. Στο σεμινάριο συμμετείχαν όλοι οι Τεχνικοί Υπεύθυνοι ΚΕΠΛΗΝΕΤ, Θεοδοσοπούλου Μαρία, Μπογιατζής Δημήτρης, Χουρπουλιάδης Γιώργος, Τζελέπης Σταμάτης, Μαβίδης Αποστόλης και είχαν την εποπτεία των ομάδων.

Για το σεμινάριο αυτό ήταν σύμφωνη η κα Τζελέπη Σοφία, σχολική σύμβουλος πληροφορικής Δ. Θεσσαλονίκης.

Το σεμινάριο υποστήριξαν οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου και τομεάρχες του 1ου ΕΚ κα Μπέλλη Ζωή και κος Αρναούτογλου Γιώργος.

Το σεμινάριο έγινε στους εργαστηριακούς χώρους του 1ου ΕΚ που παραχώρησε ο Υπεύθυνος ΕΚ κος Χριστακάκης Γιώργος.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των παιδιών ήταν η αποζημείωσή μας για τη δράση μας αυτή.

Εικόνες από το σεμινάριο: