Στηρίζω την τεχνική εκπαίδευση-Συνδέω σχολείο με εμπειρία. Μας άρεσε και το επαναλαμβάνουμε

Η δράση “Στηρίζω την τεχνική εκπαίδευση-Συνδέω σχολείο με εμπειρία” που ξεκίνησε το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης πέρυσι συνεχίζεται και φέτος.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 όλοι οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ υλοποιήσαμε επιμορφωτική δράση για τους μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΚ Σταυρούπολης.

Κάναμε με τα παιδιά πρακτική εξάσκηση με θέμα συναρμολόγηση, ρύθμιση, συντήρηση ΗΥ και εγκατάσταση λειτουργικών. Στόχος της δράσης ήταν η βιωματική εμπειρία με την συναρμολόγηση / επισκευή υπολογιστών αλλά και την πρώτη επαφή τους με ένα εργασιακό επαγγελματικό περιβάλλον. Το σεμινάριο έγινε υπό την εποπτεία των Τεχνικών Υπευθύνων του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης Μπογιατζή Δ., Μαβίδη Α., Χουρπουλιάδη Γ., Θεοδοσοπούλου Μ., και Τζελέπη Στ.

Στο σεμινάριο υλοποιήθηκαν τα εξής:

  • συναρμολόγηση του υπολογιστή. Τα παιδιά έπιασαν κατσαβίδια, καλώδια, τροφοδοτικά, κάρτες και μνήμες και τα συναρμολόγησαν σε ένα λειτουργικό υπολογιστή.
  • ρύθμιση BIOS. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά έμαθαν τις βασικές ρυθμίσεις του BIOS για τον έλεγχο του ΗΥ.
  • εγκατάσταση λειτουργικού με Acronis και ρυθμίσεις λειτουργικού. Χρησιμοποιήσαμε Acronis για να κάνουμε εγκατάσταση λειτουργικού και εφαρμογών.
  • παρουσίαση της εμπειρίας τους από τις ομάδες των παιδιών. Αυτό το τελευταίο κομμάτι, εξίσου σημαντικό με τα άλλα, ήταν η κατακλείδα από την εμπειρία που απέκτησαν τα παιδιά από τη δράση.

Μας άρεσε πολύ η προθυμία των παιδιών και η διάθεσή τους να μάθουν.

Μας συγκίνησε το ευχαριστώ τους τελειώνοντας.

Εμείς με τη σειρά μας να πούμε ευχαριστώ για την άριστη οργάνωση του κ Τομεάρχη, Ανδρέα Πάσχου, καθώς και την προσοχή που έδειξε στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε το σεμινάριο αυτό να είναι πολύ εύκολο για μας και μια αποδοτική εμπειρία για τα παιδιά.