Πρόσκληση: Η αξιοποίηση των ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών στη σχολική τάξη

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.), υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα:

«Ψηφιακά παιχνιδια και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: μια νεα οπτική»

την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 16:00 – 20:00. Το εργαστηριακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης, Αλ. Μπινιώρη, Νεάπολη 567 28.

Το εργαστηριακό αυτό σεμινάριο διεισδύει στον κόσμο των ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών με σκοπό να συνδυάσει τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο με το φυσικό περιβάλλον και τα ποικίλα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Οι συμμετέχοντες,

  • θα διερευνήσουν ως παίκτες, μια σειρά από διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων, προσομοίωσης κ.λπ.,
  • θα μάθουν λεπτομέρειες για καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας
  • θα εξασκήσουν τις δεξιότητες τους στις νέες τεχνολογίες,
  • και, ασφαλώς, θα εμπλουτίσουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018 σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς το εργαστηριακό σεμινάριο.

Οι αιτήσεις έχουν κλείσει.

Από την εμπειρία μας με τα σχολικά εργαστήρια, αλλά και από προτάσεις συναδέλφων που κάνουν πλήρη χρήση του εργαστηρίου ...