Σεμινάριο Alice Οκτ. 2014: αποτελέσματα

ΤΟ ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης με τη σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Δ. Θεσσαλονίκης διοργάνωσε σεμινάριο με τίτλο: “Βιωματικό σεμινάριο: Alice: Δημιουργία διαδραστικών τρισδιάστατων animations – 2014”. Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επίμορφωση συναδέλφων στα νεο-εισερχόμενα μαθήματα του Λυκείου.

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν 48 συνάδελφοι. Ξεκινήσαμε προβλέποντας 3 σεμινάρια, 36 άτομα, αλλά,  για να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις κάναμε ακόμα ένα. Σε κάθε τέτοιο σεμινάριο προετοιμαζόμαστε ως εξής: διαβάζουμε, επιλέγουμε ασκήσεις, δημιουργούμε ένα πρότυπο εναρκτήριο μάθημα και προσπαθούμε να κάνουμε κάθε βιωματικό σεμινάριο αποτελεσματικό.

Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε μικρό αριθμό επιμορφούμενων όπου ο καθένας θα έχει τον δικό του υπολογιστή.

alice-evaluation 2014Επίσης, ξέρετε ότι στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ η κύρια δουλειά μας είναι, κυρίως, η τεχνική υποστήριξη των σχολείων πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και νηπιαγωγείων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Για αυτό δε μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε και τις 60 αιτήσεις που δεχτήκαμε και αναγκαστήκαμε να δώσουμε προτεραιότητα στους συναδέλφους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα το διδάξουν άμεσα και να μη δεχτούμε συναδέλφους των Γυμνασίων.

Ωστόσο, έχουμε φτιάξει μια πλατφόρμα Moodle στη διεύθυνση: dide-v.thess.sch.gr/plinet/lms/ όπου θα βρείτε πρότυπες ασκήσεις και υλικό που, προς το παρόν, έχει φτιάξει και ανεβάσει η κα Τζελέπη.

Αν έχετε υλικό από Alice μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, 2310 587019, για να ανεβεί στην πλατφόρμα με το όνομά σας.

Επισυνάπτουμε τις κριτικές των συναδέλφων για το σεμινάριο.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που εκτιμούν την προσπάθειά μας.

Κερκίρη Τάνια
Υπεύθυνη ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης