Καλή Σχολική Χρονιά!

Το καλοκαιράκι μπαίνει γλυκά γλυκά στην τελευταία του στροφή. Στα ρηχά της μνήμης μας η ξεγνοιασιά του κρατάει ακόμα τις εικόνες, καρτ-ποστάλ, πολύτιμη συνδρομή για τη μελαγχολία του φθινοπώρου, που μόλις ξεκίνησε.

Η επιστροφή στο σχολείο ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, αλλαγές, υπεραριθμίες, αναθέσεις, καταργήσεις, ανασφάλειες και ερωτηματικά.

Η φετινή σχολική χρονιά φαίνεται να χάνει τη λυτρωτική οικειότητά της με τα δεδομένα του παρελθόντος, ωστόσο η εικόνα παραμένει πάντα η ίδια στην αρχή της.

Την απογοήτευση διαδέχεται η συναρπαστική δυναμική της τελευταίας στιγμής, που, παρά τις εξαγγελίες για τα καινούρια, αναγκάζεται να καταφύγει στις “ποιότητες” τις δοκιμασμένες στο χρόνο κι αυτό γιατί το “καινούριο” δεν είναι οπωσδήποτε θετικό και το “συντηρημένο” υποχρεωτικά αρνητικό.

Το γνωρίζουν άλλωστε όλοι οι εκπαιδευτικοί -κυρίως όμως όσοι ασχολούνται με την περιβαλλοντική αγωγή- η εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα στηρίζει το παιδευτικό έργο στην ελπίδα, στο αισιόδοξο μήνυμα, που δεν είναι τόσο απλό να μεταδοθεί αλλά αν προσληφθεί …

…“αλλάζεις τον κόσμο”.

 

Καλή Σχολική Χρονιά

Σεπτέμβρης 2016

Δέσποινα Μιχελάκη

Υπεύθυνη  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης