Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε τετραήμερο περιβαλλοντικών δράσεων στην Κωνσταντινούπολη 2019

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος οδοιπορικό περιβαλλοντικών δράσεων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο, ως συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας που πραγματοποιείται από τη Δ. Δ. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης στα σχολεία της ομογένειας υπό την Αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, από 21 ως 24 Φεβρουαρίου 2019. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι το εξής:

«Περιβάλλον, Σχολείο, Κοινωνία».

       Ιδιαίτερος στόχος η υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη σε ζητήματα που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση (ενημέρωση για τη θεματολογία και τη μεθοδολογία των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα).

Επίσης η σύσφιξη δεσμών και η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τον κοινωνικό εγγραμματισμό μεταξύ των σχολείων της ομογένειας και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε πανελλαδική κλίμακα στην εν λόγω δράση και προβολή των προσπαθειών που καταθέτουν οι εκπαιδευτικοί στη διαμόρφωση του ενεργού πολίτη.

Στην δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Ελλάδα ύστερα από συνεννόηση με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας και στην προσωπική σας διάθεση να διακινήσετε την πρόσκλησή μας σ’ αυτό το μονοπάτι που εμπεριέχει γνώση, συγκίνηση, φιλάνθρωπη προσφορά, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αποτελεί πλέον πανελλαδικό θεσμό στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τις δράσεις ως συνεργαζόμενοι φορείς παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης τηλέφωνο επικοινωνίας 2310587545.

Συνημμένα ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα της δραστηριότητας. Για το ακριβές πρόγραμμα της ημερίδας και τους επιπλέον συνεργαζόμενους φορείς θα επανέλθουμε διεξοδικά.