Από το σχολείο στον επαγγελματικό στίβο με τη φροντίδα των ειδικών

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, πάρτε τους παλιούς ή χαλασμένους υπολογιστές σας κι ελάτε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου, όπου οι έμπειροι τεχνικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με τα παιδιά του Τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου θα σας περιμένουν για να παραλάβουν τον υπολογιστή σας, να κάνουν διάγνωση για την κατάστασή του, να επιδράσουν στη λειτουργία του και να επιλύσουν προβλήματά του.

Στην επαγγελματική εκπαίδευση κάνουμε στροφή: συνδυάζουμε εκπαίδευση με επαγγελματική εμπειρία.

Γιατί εμείς, στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δ. Θεσσαλονίκης, θεωρούμε ότι η πρακτική άσκηση είναι τόσο σοβαρή υπόθεση όσο και η τριετής φοίτηση των παιδιών. Θέλουμε τα παιδιά σας να έχουν πραγματικές εμπειρίες σαν επαγγελματίες και ευκαιρίες να αποδείξουν αυτά που έμαθαν κοντά μας.

Στις 10 Μαΐου 2016 στην ημερίδα με επίκεντρο την απασχολησιμότητα

εκπαιδεύουμε τα παιδιά του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο να γίνουν

επαγγελματίες της πληροφορικής.

Μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, να εκπαιδευτούν στον επαγγελματισμό, να μάθουν στη συμμετοχή και για σας να φύγετε με έναν υπολογιστή εν λειτουργία.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας φέρετε τους υπολογιστές σας.

Εμείς, θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα.

Την ημερίδα διοργανώνουν το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της (ΚΕ.ΠΛΗ.Ν.ΕΤ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 1ο Ε.Κ. Ευόσμου για τα παιδιά του τομέα πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ευόσμου.

Πώς θα λειτουργεί:

  • τα παιδιά θα είναι χωρισμένα σε ομάδες και θα έχουν την επίβλεψη ενός Τεχνικού του ΚΕΠΛΗΝΕΤ,
  • με την παραλαβή του μηχανήματός σας ο ΗΥ θα καταγραφεί και θα πάρετε δελτίο παράδοσης,
  • θα παραδοθεί ο ΗΥ σας σε μία ομάδα,
  • θα γίνει διάγνωση του μηχανήματος,
  • σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν, θα γίνει επιδιόρθωση άμεσα,
  • αν χρειάζεται κάποια ανταλλακτικά και τα διαθέτουμε θα τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τον ΗΥ σας. Αλλιώς, αν ο ΗΥ σας χρειάζεται ανταλακτικά θα σας εξηγήσουμε τι μπορείτε να κάνετε για αυτό,
  • οι υπολογιστές θα παραδοθούν το απόγευμα στις 5.00μμ με δελτίο παράδοσης που θα περιγράφει πλήρως τις εργασίες που έγιναν και τις περαιτέρω ενέργειες που, ίσως, απαιτούνται.

Υπεύθυνη ΚΕΠΛΗΝΕΤ
Κερκίρη Τάνια