Γραφείο Πεπιβαλλοντικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής της Δ.Δ.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης ανανεώνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015, την εικόνα της ιστοσελίδας του και παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές δράσεις των ομάδων Π.Ε. της Δ.Δ.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το κεντρικό θέμα των προγραμμάτων Π.Ε. αφορά στα δημόσια αγαθά, όπως το νερό ,τον αέρα, τα δάση, τα ποτάμια, τους υγρότοπους, τα ρέματα, τις θάλασσες, τις ακτές, το αστικό περιβάλλον, (πράσινοι κι ελεύθεροι χώροι στις πόλεις), την υγεία, την παιδεία, την πολιτιστική κληρονομιά.

Με στόχο την αειφορική διαχείριση των δημόσιων αγαθών εφαρμόζουμε την εκπαίδευση για τη βιωσιμότητα τους με παγκόσμια προοπτική και με το σύνθημα «σκέψου συνολικά-δράσε τοπικά».

Επιπλέον, φροντίζουμε να γίνει κατανοητό πως η περιβαλλοντική αντίληψη δεν πρέπει να μείνει στο επίπεδο της ιδεολογίας, να γίνει άμεσα πράξη, τρόπος ζωής.

Με τη σκέψη ότι τα προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής ευαισθητοποιούν, προβληματίζουν ,προκαλούν την απορία, ενισχύουν την περιέργεια, τη θετική δημιουργική παρατήρηση στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ελπίζουμε στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές αντι του ανταγωνισμού, της βίας, της σπατάλης.

Άλλωστε το «φυλάξαι και εργάζεσθαι τον κόσμο» αποτελεί θεία επιταγή στον δημιουργικό προορισμό του ανθρώπου!

Δ. Μιχελάκη
Υπεύθυνη Π.Ε. Δ.Δ.Ε. ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Χαρούλα Μήτση
Γραμματειακή Υποστήριξη