Τετραήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων στην Κωνσταντινούπολη 8-11 Μαρτίου 2018

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος οδοιπορικό περιβαλλοντικών δράσεων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο, ως συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας που πραγματοποιείται από τη Δ. Δ. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης στα σχολεία της ομογένειας υπό την Αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, από 8 ως 11 Μαρτίου 2018. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι το εξής:

«Η θάλασσα που μας ενώνει»

και αποτελεί συνέχεια της θεματικής ενότητας “Η γεωγραφία ως επίγευση της πατριδογνωσίας”. Αφορά δε στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, στην ευαισθητοποίηση για την αποδοχή του διαφορετικού, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στον περιβαλλοντικό εγγραμματισμό.

Ιδιαίτερος στόχος η υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη σε ζητήματα που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση (ενημέρωση για τη θεματολογία και τη μεθοδολογία των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα).

Επίσης η σύσφιξη δεσμών σχετικά με την παράδοση στη διαλεκτική σχέση των αξιών στα ελληνικά γράμματα στα σχολεία της οικουμένης, στη βιωματική απόδειξη του ανθρωπισμού που παρακάμπτει την γεωγραφία και παρέχει μήνυμα ευαισθητοποίησης σε πολλούς αποδέκτες, στην έννοια της πατρίδας που οι μετακινήσεις των λαών κάτω από διάφορες συνθήκες την προσεγγίζουν και την ερμηνεύουν ποικιλοτρόπως (εθνολογικές, θρησκευτικές δεσμεύσεις, πολιτικές σκοπιμότητες, ιστορικά αδιέξοδα, συναισθηματικές ανησυχίες).

Στην δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Ελλάδα ύστερα από συνεννόηση με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας και στην προσωπική σας διάθεση να διακινήσετε την πρόσκλησή μας σ’ αυτό το μονοπάτι που εμπεριέχει γνώση, συγκίνηση, φιλάνθρωπη προσφορά, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αποτελεί πλέον πανελλαδικό θεσμό στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Συνημμένα ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα της δραστηριότητας. Για το ακριβές πρόγραμμα της ημερίδας και τους επιπλέον συνεργαζόμενους φορείς θα επανέλθουμε διεξοδικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 2018

Ευχαριστούμε