Σεμινάριο: Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα

και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με:

  • Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών
  • Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων
  • Το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου
  • Το Κ.Π.Ε. Αρναίας
  • Το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου
  • Το Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών
  • Το Κ.Π.Ε. Κιλκίς
  • Το Κ.Π.Ε. Νάουσας
  • Το Κ.Π.Ε. Ποροΐων

Πρόκειται να πραγματοποιείται την 15η Νοεμβρίου 2017 ώρες 17.00-20.00 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων με αφορμή την συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και σκοπό έχει να γνωστοποιήσει στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση τα προγράμματα, τις επί μέρους εκπαιδευτικές δράσεις, την λειτουργία των δικτύων των Κ.Π.Ε. σε ένα ευρύτερο κοινό με στόχο την εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο συνάντηση φορέων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ η εν λόγω δράση, ως υπόμνηση στην τρέχουσα επέτειο του Ιωβηλαίου -50 ετών- της πνευματικής αυτής εστίας της πόλης υπογραμμίζει το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη για το περιβάλλον και την αειφορία.

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες επισκέψεων στα Κ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, να συνδιαλλαγούν δια ζώσης με τους υπεύθυνους λειτουργίας και τις παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε, να λύσουν τυχόν απορίες, να θέσουν ερωτήματα και να σχεδιάσουν δράσεις εφ’ όσον το πρόγραμμα τους επιτρέπει.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να στείλουν τη συμπληρωμένη αίτηση στο fax: 2310640265 ή ηλεκτρονικά στο: yperival@dide-v.thess.sch.gr μέχρι 10 Νοεμβρίου 2017.

Επισυνάπεται η αίτηση και το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

πρόγραμμα 15 νοεμ 2017 ανακοιν.