Πρόσκληση για συμμετοχή στο τετραήμερο περιβαλλοντικών δράσεων με θέμα: “Κλιματική αλλαγή, απειλή ή ευκαιρία;” στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνει και φέτος οδοιπορικό περιβαλλοντικών δράσεων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο, ως συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας που πραγματοποιείται από τη Δ. Δ. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης στα σχολεία της ομογένειας υπό την Αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, από 12 ως 15 Μαρτίου 2020. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι το εξής:

“Κλιματική αλλαγή, απειλή ή ευκαιρία;”.

       Ιδιαίτερος στόχος η υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη σε ζητήματα που αφορούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς επίσης η σύσφιξη δεσμών και η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα των πολιτών, στον κοινωνικό γραμματισμό μεταξύ των σχολείων της ομογένειας αλλά και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε πανελλαδική κλίμακα.

Με τη φετινή θεματική ενότητα αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος και ειδικότερα στις ανατροπές των μετεωρολογικών συνθηκών, που οφείλονται είτε σε φυσικές διαδικασίες ή σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στη σύνθεση της ατμόσφαιρας. Έτσι συμμετέχουμε σε ένα παγκόσμιο κίνημα που αφορά στην εφαρμογή της κλιματικής δικαιοσύνης και στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

       Στην δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Ελλάδα ύστερα από συνεννόηση με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

       Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας και στην προσωπική σας διάθεση να διακινήσετε την πρόσκλησή μας σ’ αυτό το μονοπάτι που εμπεριέχει γνώση, σεβασμό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ελληνική Ομογένεια, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αποτελεί πλέον πανελλαδικό θεσμό στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

       Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τις δράσεις ως συνεργαζόμενοι φορείς ή εισηγητές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης τηλέφωνο επικοινωνίας 2310587545 & e-mail: yperival@dide-v.thess.sch.gr ως τις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τη φετινή χρονιά το πεδίο δράσεων θα επεκταθεί και στην Αδριανούπολη.

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του τουριστικού πρακτορείου.