Ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗΤο Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κοινωνικό Σχολείο»

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου, που σκοπό έχει αφ’ ενός να αναδείξει το ρόλο του Π.Μ.Θ. στο περιβάλλον της πόλης μας, αφ’ ετέρου να προβάλει τη δράση του «Θερινού Σχολείου» που για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια διεξάγεται επιτυχώς από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής με εκπαιδευτικούς και μαθητές της Διεύθυνσης μας σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης, το Δήμο Λαγκαδά, την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, τον όμιλο Φίλοι της Φύσης, το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και το ΚΠΕ Κιλκίς.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Π.Μ.Θ. και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• 19.00-19.15 Υποδοχή παρουσίαση του Π.Μ.Θ. από τον Συνταγματάρχη Γ. Φαρμάκη Διευθυντή του Π.Μ.Θ.
• 19.15-19.30 Τέσσερα χρόνια Θερινό Σχολείο: Δράση – Θεσμός της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης Δ. Μιχελάκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής
• 19.30-19.45 Θερινό Σχολείο στην Προστατευόμενη Περιοχή Κορώνειας Βόλβης
Μ. Αστερίου Εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης
• 19.45-20.00 Θερινά Σχολεία: Στόχοι – Προοπτική – Εξέλιξη στο χρόνο – Συνεργασία με φορείς Δρ. Δ. Μυλωνάς Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. Οικονομολόγων
Μετά το τέλος της ενημέρωσης υπάρχει η δυνατότητα της ξενάγησης στις εκθέσεις που φιλοξενεί το Π.Μ.Θ. όπως μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή για την ιστορία των προσκόπων, την έκθεση μουσικών οργάνων-εμβατηρίων της Στρατιωτικής Μουσικής, την έκθεση για τη Σοφία Βέμπο, την έκθεση μοντελισμού κ.α.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης απαραίτητες για όσους υλοποιήσουν προγράμματα Π.Ε. και θα επισκεφθούν τα ΚΠΕ. Επίσης οι συμμετέχοντες θα προηγηθούν στην επιλογή των ομάδων για τη συμμετοχή τους στο Θερινό Σχολείο 2015.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο Περιβαλλοντικής 2310587545.

Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

Έτσι πολεμήσαμε το 1940-41