Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και Προγράμματα στο Δέλτα ‘Έβρου

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου

Τραϊανούπολη, Αλεξανδρούπολη 68100, ΤΗΛ., FAX: 25510 61000 Ε-mail: info@evros-delta.gr
Πληροφορίες: Μακρυγιάννη Ελένη, Πιστόλα Ελένη
Τραϊανούπολη, 10/3/2016

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, υλοποιεί περιβαλλοντικά προγράμματα και δραστηριότητες για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν:

  • Ημερήσιο πρόγραμμα στο Κέντρο Πληροφόρησης και στο Δέλτα Έβρου
  • Ετήσιο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • Επετειακές εκδηλώσεις

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Κέντρο Πληροφόρησης, καθώς και διαδρομή στον υγρότοπο με παρατήρηση πουλιών και απευθύνεται στους μαθητές της περιοχής, αλλά και όλης της χώρας, καθώς έχει χρόνο υλοποίησης 2 – 3 ώρες.

Το ετήσιο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης απευθύνεται στους μαθητές της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Έβρου (Δήμος Αλεξανδρούπολης), καθώς διαρκεί όλη τη σχολική χρονιά. Επεξεργάζεται ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε χρονιά και σχεδιάζεται σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των σχολείων. Γίνονται οργανωμένες συναντήσεις στο σχολείο, επισκέψεις στο Κέντρο Πληροφόρησης και στο Δέλτα Έβρου, υλοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια, γίνονται συνεντεύξεις στους χρήστες της περιοχές, παρουσιάσεις και εργασίες από τους μαθητές. Η συμμετοχή των επιλεγμένων σχολείων γίνεται δωρεάν.

Οι επετειακές εκδηλώσεις είναι μονοήμερες και υλοποιούνται είτε στο Κέντρο Πληροφόρησης, είτε σε άλλο επιλεγμένο σημείο της Αλεξανδρούπολης ή στις εγκαταστάσεις κάποιου σχολείου. Γίνονται παρουσιάσεις και δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, συμμετοχή σε διαδραστικά παιχνίδια, διαδρομές στο Δέλτα Έβρου κτλ. Οι επετειακές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου), Τα Χελιδονίσματα (στην αρχή της Άνοιξης), οι Πράσινες Ημέρες (συνήθως τον Μάιο), η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών πουλιών (στις αρχές Μαΐου) , η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (στις 5 Ιουνίου), η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (στις αρχές Οκτωβρίου). Η συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Τέλος, ο Φορέας Διαχείρισης συχνά διοργανώνει και ενημερωτικές ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Κάθε σχολείο και εκπαιδευτικός, κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό του Κέντρου Πληροφόρησης, μπορεί να οργανώσει τη συμμετοχή του σε δραστηριότητα ή πρόγραμμα που επιθυμεί, καθώς επίσης και στις επετειακές εκδηλώσεις. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμόζονται πάντα στην ιδιαιτερότητα και τις απαιτήσεις των ομάδων που συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πληροφόρησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.