Δραστηριότητες ΦτΦ

ΦτΦ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

NFGR LOGO NEW

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ -2
Συμμετοχή των NFGR σε δράσεις και πρωτοβουλίες Ελληνικού, Ευρωπαϊκού ή και διεθνούς ενδιαφέροντος
14/10/2014
Αγαπητοί Φίλοι,
Είχαμε επικοινωνήσει μαζί σας με το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1, 19/9/2014 στο οποίο είχαμε παρουσιάσει τις δράσεις των ΦτΦ/NFGR για Ευρωπαϊκά, Διεθνή Περιβαλλοντικά και Κοινωνικά κυρίως θέματα.
Στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2 παρουσιάζουμε ορισμένες από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το τετράμηνο Ιούνιος – Οκτώβριος 2014.

1. Επιστολή στον ΥΠΕΚΑ κ.Μανιάτη για τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα. Ο κ.Μανιάτης ήταν προεδρεύων της Συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. «Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα»
2. Δελτίο Τύπου για το Βομβαρδισμό της Γάζας «Ο μεγαλύτερος εχθρός της φύσης και της ανθρωπότητας είναι οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος – ΟΧΙ στην εξόντωση αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα»
3. Δελτίο Τύπου «Οι θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece για τη «μικρή ΔΕΗ» και τη διαιώνιση της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη»
4. Συνυπογραφή κειμένου για τις ακτές, Δελτίο Τύπου και συμμετοχή στις εκδηλώσεις «8-12 Ιουλίου «Τρέχουμε μαζί 240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό, τις Ακτές και το παραθαλάσσιο τοπίο».
5. Επιστολή προς το «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου» ΘΕΜΑ: 1η Ανάβαση Ολύμπου με Vespa.
6. Οι θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece για το ν/σ «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση- Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών- Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».
7. Οι θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece για τα αρωματικά φυτά, την Ελληνική Χλωρίδα, και τους Οικοτόπους /Ενδιαιτήματα.
8. ΘΕΣΕΙΣ των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece:«H ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής, και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ»
9. ΒΑΣΙΚH ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ «Κόλπος Κυπαρισσίας»
10. Η σύνοδος του ΟΗΕ και η αντισύνοδος των κινημάτων για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 2014 μπορούν να δρομολογήσουν σημαντικές εξελίξεις Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΥΣΕΙΣ! [Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στην Αθήνα με προβολή των αιτημάτων που είχαν διατυπωθεί στη σύνοδο της Κοπεγχάγης 2009]
11. Δήλωση συμμετοχής στη Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την «Ελευθερία των Σπόρων». «Seed Freedom, Food Freedom, Earth Democracy.
12. Μετάφραση – Παρουσίαση και σχολιασμός της Επιστολής των GREEN10 για τους Επιτρόπους της Κομισιόν α) Περιβάλλοντος β) Κλιματικής Αλλαγής.
13. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού A) Μετάφραση – Παρουσίαση του άρθρου του Γραμματέα των NFI για τον Υπεύθυνο Τουρισμό Β) Μετάφραση της ανακοίνωσης των NFI «Ο τουρισμός ως κινητήρια δύναμη της βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης;»
14. Συνυπογραφή επιστολής για την απαγόρευση αιχμαλωσίας των κητοειδών
15. Συμμετοχή με Poster Presentation στο INTERNATIONAL CONFERENCE “Coastal landscapes, mining activities and preservation of cultural heritage” | Milos Island Greece 17-24 September 2014
16. Ανακοίνωση «TTIP, CETA: οι Εμπορικές, Οικονομικές συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε., ΗΠΑ, Καναδά απειλούν την ανεξαρτησία των κρατών, το περιβάλλον, την ποιότητα των τροφίμων, τα πολιτικά – τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα». [Οργάνωση – Συμμετοχή – Προβολή της Πανευρωπαϊκής δράσης στην Αθήνα, Σύνταγμα]
Δημοσιεύτηκαν επίσης τα εξής άρθρα του Κώστα Φωτεινάκη (προέδρου των ΦτΦ)
 Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την Οδική Ασφάλεια – ΕΦΣΥΝ
 ΕΥΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟ για το Περιβάλλον 2014 «Πόσο ειλικρινείς είμαστε;» – ΟΙΚΟΤΡΙΒΕΣ
Ο Κώστας Φωτεινάκης συμμετείχε ως ομιλητής με θέμα τις συμφωνίες ΤΤΙP,CETA στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Αθήνα και έδωσε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο.
Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με μέλη των NF Αυστρίας και Γερμανίας και συνεργαστήκαμε μέσω διαδικτύου για τη συγγραφή άρθρων και δημοσιευμάτων με θέμα τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ και τον αγώνα των κατοίκων στη Χαλκιδική.
Υπογραμμίζουμε τη συμμετοχή του Γιώργου Κουβίδη στο συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια FEVR ANNUAL MEETING road safety 19–21 September in Ljublijana, http://fevr.org/new/2014/08/fevr-annual-meeting/. Τα βασικά συμπεράσματα ΕΔΩ http://sostegr.wordpress.com/2014/10/04/fevr-manifesto-2014/
Προγραμματίζεται το συνέδριο για τα Πυρηνικά όπλα στη Βιέννη που θα συμμετέχει η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου ( http://mariasot.blogspot.gr/) ICAN holds Civil Society Forum in Vienna, Calls for Courage to outlaw Nuclear Weapons 6-7 December 2014 http://goodbyenuk.es/
Οι ανωτέρω δράσεις γίνονται από μέλη και συνεργάτες των NFGR σε εθελοντική βάση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δράσεις 10, 11,12,15 ήταν σημαντικές από πολιτική άποψη γιατί η συμμετοχή των ΦτΦ ήταν καθοριστική για την υλοποίηση τους.
Για το επόμενο διάστημα προγραμματίσουμε εκστρατεία προβολής των ΦτΦ, εγγραφής νέων μελών σύμφωνα με το καταστατικό κ.λπ.
Για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνών 11/12/2014 προγραμματίζουμε σχετική εκδήλωση. Δείτε εδώ την περσινή ανακοίνωση των ΦτΦ.
http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2013/12/11-11-december-international-mountain.html
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Κώστας Φωτεινάκης – Πρόεδρος
Χριστιάνα Βλαχάκη – Γραμματέας